Miljø

Miljøledelse er et særligt fokusområde, som handler om at øge sikkerheden for, at virksomhedens lever op til myndighedskrav, egen miljøpolitik og fastsatte mål på miljøområdet gennem objektivt begrundede indsatser, og løbende fokus på de miljøpåvirkninger som virksomheden kan have indflydelse på.

Vi forstår forhåbentlig alle den stigende interesse for vores påvirkninger på miljøet, og den fokus der er på miljørigtig adfærd. Global opvarmning, overforbrug af jordens ressourcer, stigende energipriser er alt sammen med til at skabe behov og interesse for at sætte fokus på vore miljøpåvirkninger. At reducere miljøpåvirkninger handler om ansvarlighed, men også om image og bedre bundlinje.

At fokuser på miljøledelse og implementere et miljøledelsessystem giver god mening, og er samtidig en god forretning. Mange vælger ISO-standarden for miljøledelse – dels fordi standarden er international anerkendt og virksomheden kan certificeres efter standarden, og dels fordi et miljøledelsessystem opbygget efter ISO14001, med stor fordel og ret enkelt kan kombineres med andre ledelsessystemer inden for ISO. (Integreret ledelsessystem)

ISO 14001 Miljøledelsessystem

Standarden for miljøledelse er opbygget efter sammen grundlæggede principper og med stort set samme struktur som ISO-standarden for arbejdsmiljø (OHSAS18001). Samtidig kan ISO14001 direkte integreres med ISO-standarden for Kvalitetsledelse (ISO9001), hvilket gør det meget overskueligt at udvikle og implementere flere standarder i et samlet ledelsessystem. Man kan derfor også med stor fordel indtænke denne mulighed, hvis man vælger at indføre et elektronisk system til understøttelse af sit ledelsessystem.

Miljøledelsesstandarden ISO14001 tager udgangspunkt i virksomhedens evne til at opfylde miljøkrav, samt fastsatte politikker og mål på miljøområdet. Miljøledelsessystemet sikrer kontinuerlig fokus på væsentlige miljøpåvirkninger, og øger sikkerheden for værdiskabelse gennem objektive beslutninger om tiltag for minimering af miljøpåvirkninger og relaterede udgifter.